FORUM MEBingilizceLGS, Yazılı, Quiz, Zümre, Yıllık Plan, Kurs Planları

4. Sınıflardaki Yoğun İngilizce Müfredatı

4. Sınıflardaki Yoğun İngilizce Müfredatı

2015-2016 eğitim öğretim yılı ile birlikte 4. sınıflarda haftada 3 saat olarak işlenen zorunlu İngilizce dersi 2 saate düşürüldü. Aynı düşüş 2 sene önce 5. ve 6. sınıflarda da yaşanmış, haftada 4 saat olan ingilizce dersi 3 saate düşürülmüştü.

Bu düşüşle birlikte 5. sınıf müfredatı değiştirilip dersler 3 saat içerisinde işlenebilecek hale getirilirken 6. sınıflarda böyle bir değişikliğe gidilmemiş ve aynı müfredat uygulanması istenmiştir.

Bu 6. sınıf müfredatı haftalık 4 saat ders için hazırlandığından ders saati 3’e düşürülünce bir çok ingilizce öğretmeni konularını yetiştirememiştir. Bunun farkına varan Milli Eğitim bir sonraki sene 6. sınıf müfredatını değiştirerek 10 ünite yapmış ve konularını da haftada 3 saatte işlenebilecek düzeye çekmiştir.

4. sınıf müfredatı değişmeli

5. ve 6. sınıflara uygulanan müfredat değişikliği ile konular hafifletilmiş ve daha kolay işlenebilir hale getirilmiştir. Aynısı 4. sınıflar için yapılmalıdır. Sadece 10 ünite bulunmasına rağmen ünitelerde çok fazla kazanım verilmek istenince haftada 2 saat ders yetmemektedir. Burada sıkıntı ünite sayısı değil ünitelerin içeriğidir. 4. sınıfa giden bir öğrencinin bir üst sınıfa yani 5. sınıfa hazırlanması gerekirken verilen müfredat ile sanki 7. sınıfa hazırlatılıyor.

Ders Saati Düşünce Müfredat Seyretilmeliydi

Bu yoğunluk öğretmenlerin çocuklara aşırı ingilizce yüklemesine sebep olmaktadır. İlkokulda ingilizce dersindeki ilk amaç dersi sevdirmek ve derse karşı ilgi uyandırmak olmalı iken bizler dersi öyle bir veriyoruz ki bırakın dersi sevmeyi daha da dersten soğutuyoruz.

Halbuki ünite sayısı değişmeden sadece içerikte biraz seyreltme yapılsa eminim ki hem ders konuları rahat yetişecek hem de derslerde müzik, oyun, gibi öğrencileri motive edici etkinliklere daha fazla yer ayırabileceğiz.

Milli eğitim Bakanlığının (MEB) ve Talim Terbiye Kurulunun bu durumun farkına en kısa zamanda vararak gerekli değişikliği yapmaları çocuklarımız ve bizler için çok iyi olacaktır. Bu değişiklik 5. ve 6. sınıf hatta 8. sınıflarda bile yapıldı. Neden 4. sınıflarda olmasın ya da 3. ya da 2. sınılarda.

TEOG ve LYS sınavları ilgiyi ve önemi ortaokul ve liselere çekerken ilkokul hep gözardı edildi. Halbuki eğitim ilk olarak ilkokulda başlamaktadır. Peygamberimize (s.a.v.) ilk vahiyde gelen kelime bile “OKU!” dur ve okuma ilkokulda öğrenilmektedir.

Gelecek nesillere yön veren ilkokulların müfredatları gözden geçirilmeli ve gerekli değişiklikler yapılmalıdır.

Aydın KARADENİZ – mebingilizce.net editörü

www.mebingilizce.net

Bir önceki yazımız olan 2015-2016 MEB İngilizce Dinleme Metinleri başlıklı makalemizde 2015, 2016 ve cd hakkında bilgiler verilmektedir.

2 Comments

Add a Comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.